fredag 8 mars 2013

Blåbärspaj

Min mamma älskar verkligen blåbär, vilket betyder att det bär iväg flera gånger ut i skogen för att plocka de blåa små bären. Fördelen är att frysen alltid är full och det betyder blåbärspaj året runt! Min favorit är att äta den lite ljummen med kokad Marsánsås, underbart gott.   




Pajdeg
3 dl mjöl
125 g smör
2- 3 msk vatten

Fyllning
½ liter blåbär
½ dl socker
1 msk potatismjöl

Gör så här
Blanda snabbt ihop smöret med mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet lite i taget till en fin deg och lägg i kylen i ca 30 minuter, sätt under tiden på ugnen på 200
˚ . Tryck ut två tredjedelar av pajdegen i pajformen och nagga den med en gaffel. Förgrädda i ugnen i ca 10 min.

Av den resterande degen, kavla ut små remsor som sedan ska läggas på pajen. Men lägg först blåbären i formen tillsammans med sockret och potatismjölet. Lägg sedan remsorna som ett rutmönster ovanpå. Grädda i ugn i 225° i ca 30 minuter eller den har fått fin färg. Servera ljummen med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar